Friday, 19 April 2013

Ibrahim Ali Akan Tanding Guna Logo BN?

Ada maklumat dalam Umno Kuala Lumpur memberi tahu kemungkinan calon UBN untuk kerusi parlimen Pasir Mas, Che Johan Che Pa tidak akan hadir ke pusat penamaan calon di Pajabat Tanah dan Jajahan Pasir Mas jam 9:00 pagi esok.

Sumber dalam memberi tahu saya Umno pusat membuat persefahaman dengan bekas ahli Parlimen bebas Pasir Mas Inchek Ibrahim Ali akan mewakili UBN untuk berdepan satu lawan satu dengan calon PAS, Nik Mohamad Abduh Nik Abdul Aziz.

"Umno akhirnya akur untuk memberi laluan keada Ibrahim Ali sebagai menghormati Tun Dr Mahathir yang telah memohon agar Ibrahim diberi laluan bertanding atas lambang dacing," kata sumber berkenaan.

Mahathir tambah sumber itu telah menghubung Najib akan mempertimbangkan desakan Ibrahim.

Sekiranya ini berlaku ia bermakna PAS harus bersiap sedia untuk mendepan Ibrahim secara satu lawan satu. Dinasihatkan PAS perlu membuat hubungi intim dari jalainan jentera pilihan raya dengan pihak PKR khasnhya dari Cabanga Pasir Mas.

Sebentar tadi ketua PKRCabang Pasir Mas, Dr Wan Suhaimi memaklumkan dia akan bertungkus lumus untuk kemenangan calon Pakatan Rakyat, Nik Abduh. "Kita perlu lupa perasaan-perasaan sedih dan kesal sebaliknya dengan memupukkan satu perasaan iaitu bagi memastikan kerusi Pasir Mas menjadi milik Pakatan.

Tambah beliau insyaAllah selepas ini senario dan budaya politik di Pasir Mas akan berubah apabila pelopornya sudah tidak lagi dalam gelanggang politik. Wan Suhaimi yang pernah bergelumang dalam Umno Pasir Mas, tahu benar akan kebejatan dan keburukkan parti berkenaan.

Komen Anda

0 Responses to "Ibrahim Ali Akan Tanding Guna Logo BN?"