Friday, 15 March 2013

Utusan Padam Rencana Memfitnah Chegubard

Dua hari lalu, Ketua Penyelaras Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Kebangsaan, Cikgu Bard atau Badrul Hisham Shahrin telah menyerahkan notis beberapa tuntutan saman kepada Utusan Malaysia.

Melalui peguamnya Sazali & Lim, notis telah diserahkan dan telah diakui terima oleh pihak Utusan.

Berikutan itu, paparan rencana Utusan Online bertajuk "Medan Perah Duit Rakyat" tulisan Mohd Asron Mustapha yang menjadi bukti fitnah jahat terhadap Chegubard telah lesap.

"Ia disedari hari ini sekitar jam 12 tengahari tadi dan sehingga kenyataan ini ditulis, rencana tersebut tiada di paparan," kata Norazizi Abd Aziz, Penyelaras SAMM Kebangsaan.

Kali terakhir rencana itu dilihat masih terpapar ialah semalam.

Walaubagaimanapun alamat url pautan asal
"http://www.utusan.com.my/utusan/rencana/20130114/re_01/medan-perah-duit-rakyat" masih wujud.

Cuma apa yang tinggal hanya tulisan tertera "Broken Link".

"Apakah tindakkan Utusan Online memadamkan rencana di dalam isi pautan tersebut menjadi petunjuk bahawa Utusan telah akur dengan notis yang dikeluarkan oleh pihak guaman chegubard?" soal beliau dalm kenyataannya.

Penarikkan rencana berunsur fitnah tersebut dari portal Utusan Online adalah merupakan salah satu dari empat tuntutan gantirugi yang dikemuka oleh Chegubard.

Buat masa ini, pihak SAMM dan Chegubard masih lagi menunggu permohonan maaf secara terbuka sepertimana yang dituntut. -HD

Komen Anda

0 Responses to "Utusan Padam Rencana Memfitnah Chegubard"