Sunday, 3 March 2013

Johor : Are You ready For Pakatan?

Jika Datuk Seri Najib Razak dimalukan apabila menerima jawapan ‘No’ di Pulau Pinang ketika bertanya sokongan rakyat terhadap BN, Datuk Seri Anwar Ibrahim pula mengalami pengalaman berbeza di Johor.

Soalan spontan Pengerusi Majlis Pimpinan Negeri (MPN) Johor, Datuk Seri Chua Jui Meng iaitu ‘Are You Ready For Anwar?’ disambut sorakan ‘Yes’ dari lebih 2,000 rakyat negeri itu.

Beliau bertanya soalan itu ketika memulakan ceramah di Pejabat KEADILAN Muar, Taman Seroja Jalan Abdul Rahman, Parit Jawa, Muar, 2 Mac.

“Are you ready for Anwar?” teriak Jui Meng

“Yes” jawab rakyat Johor.

“Are you ready for PKR (KEADILAN)? tanya Jui Meng lagi.

“Yes” sorak rakyat Johor

Sekali gus, pemimpin Umno tak boleh berdalih kononnya sorakan ‘No’ terhadap Najib akibat ia berlaku di negeri yang ditadbir Pakatan kerana sorakan ‘Yes’ terhadap Anwar berlaku di Johor yang sinonim dengan label negeri kubu kuat Umno BN Bekas Menteri Kesihatan itu kemudian meneruskan ceramah dengan menyeru rakyat Johor supaya berani membuat perubahan pada PRU 13 demi masa depan generasi akan datang.

“Saya minta kali ini, undi Pakatan Rakyat, saya keluar Umno BN, sokong Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk bawa perubahan kepada negara,” katanya. -KD

Komen Anda

0 Responses to "Johor : Are You ready For Pakatan?"