Sunday, 5 August 2012

Polis Sabah Lindungi DPPIMS?

SEBAGAI wakil Ikatan Pencari Kebenaran Sabah (IPKS) saya ingin mendedahkan maklumat sulit DPPIMS kerana posting kali ini semestinya akan menggegarkan semua Ahli Dewan Perniagaan India Muslim Sabah (DPPIMS) terutama Nasir @Latiff yang membawa dan mempunyai hubungan dengan seorang pegawai cawangan khas Karamusing.

Pada 17 Julai 2012, jam lebih kurang 2.00 petang bertempat di Pejabat Baru DPPIMS yang terletak di Inanam Business Centre, DDPIMS telah mengadakan Mesyuarat Agung bagi sesi 2012-2014. Kami telah berpakat, bersama beberapa orang bukan ahli DPPIMS untuk merakamkan perjalanan mesyuarat tersebut secara rahsia.

Kehadiran lebih kurang 50 orang ahli dan bukan ahli daripada serata Sabah yang berkumpul di pejabat tersebut. Kami terkejut dengan kehadiran Pegawai Polis Cawangan Khas Kota Kinabalu. Semua perjalanan mesyuarat tersebut berjaya dirakamkan. Ada yang dalam bentuk video dan ada yang dalam bentuk audio. Kami masih tidak berminat untuk membocorkan siapa nama pegawai tersebut lagi.

Dalam ucapan Pegawai Polis tersebut, beliau memberi amaran agar menghentikan tabiat mengenakan antara satu sama lain. Maksudnya, Pegawai Polis tersebut merasakan bahawa IPKS terdiri daripada orang India sendiri. Ya memang betul, tuan Polis. IPKS terdiri daripada kebanyakan bangsa di Sabah. Beliau juga memberikan amaran agar sesiapa yang telibat dengan IPKS akan ditangkap kerana beliau mengaku semua India memiliki IC songsang.

Saya hairan, Malaysia ini negara apa sebenarnya? Orang yang mendedahkan maklumat akan ditangkap, diugut dan didakwa akan tetapi pelaku salah dilepaskan dan disanjung tinggi. Misalnya, dalam kes Rafizi Ramli dan kini dalam kes Chung Su Li. Nasib baiklah kami ramai, kalau tahan kami semua, tahulah akibatnya kepada pihak polis. Rakyat akan mengutuk kekejaman polis dan seterusnya kesannya kerajaan akan jatuh juga.

Sangat terkejut, Special Branch kita membongkarkan bagaimana cara mengenal pasti IC siapa yang tulen dan IC siapa yang tidak. Apabila teori kenal pasti ini diberikan, muka semua India menjadi masam. Tuan pegawai, kami memang hormat pada tuan, namun fakta dan teori itu salah sama sekali.

Tidak percaya? Bukan semua India Muslim itu memegang IC songsang. Ada juga memegang Projek IC yang sah, ada juga melalui perkhawinan sah, ada juga melalui pertimbangan KDN dan ada juga melalui temuduga polis sendiri. Mustahil tuan tidak tahu benda semudah ini pun?

Kenapa beri teori salah? Semak bekas suntikan di tangan dan semua itu tidak masuk akal langsung. Ramai warganegara Malaysia lahir di luar negara juga. Ada yang membesar di sana juga. Segala teori tuan pegawai salah semuanya. Tuan Polis tersebut ada juga memberikan amaran agar menjaga tatatertib pakaian ke Mesyuarat.

Namun, ini yang tidak suka kami dengar, sakit telinga saya dengar ini, beliau katakan dengan tegas, Nasir@ Latiff, kamu boleh pergi ke Imigresen, kamu ada lesen, kamu jangan takut, tengok siapa kacau kamu nanti. Selain itu, dikhabarkan bahawa Latiff ada menghubungi pegawai tersebut sebelum mesyuarat. Tidak apa, kami akan tampilkan bukti yang kami dapat daripada handphone ahli DPPIMS yang kami sudah buat screenshoot.

Kami akan dedahkan rahsia Nasir @ Latiff dengan Tuan Pegawai tersebut. Kami ada saksi juga jika Tuan failkan kes terhadap kami. Kami cabar Tuan menafikan semua kenyataan kami. Kami bukannya tidak mampu mengupah peguam yang baik demi negeri tercinta ini. Kami juga akan membawa sama bukti mesyuarat tersebut.

Saya hairan, tuan pegawai yang sepatutnya datang untuk menangkap suspek Nasir @ Latiff sebaliknya menyokong dan memberi amaran pada orang lain pula. Tidak apa, IPKS akan memberikan 168 jam daripada waktu siaran artikel ini di Sabahkini.net kepada Tuan tersebut untuk menahan Nasir @ Latiff, Peer Mohammed Bin Kadir dan Musakkar.

Jika tuan masih gagal, kami akan menayangkan Video dan Audio mesyuarat DPPIMS dalam bahasa Tamil dan Melayu itu untuk tontonan ramai. Kami akan hantarkan juga video tersebut kepada Ketua Polis Negara. Ini bukan ugutan terhadap pihak polis, Polis kena maklum bahawa ini masalah serius kepada negeri ini.

Tuan jangan fikir bahawa ini ugutan kami. Jangan juga fikirkan kami takutkan tuan. Juga tidak sama sekali kami salahkan tuan, kami minta kerjasama sahaja agar jangan melindungi suspek Nasir @ Latiff. Mereka menderhaka terhadap negeri ini. Kami akui ada pemegang IC projek, namun tidak membuat kacau bilau dan jenayah seperti kumpulan ini.

Kenapa kalau kami mahu membongkar kegiatan seperti ini termasuk rasuah, tuan mempertahankan orang seperti ini? Jangalah tuan, bantulah negeri ini. Kami akan sanjung jasa tuan dan semestinya Tuhan akan mengangkat martabat Tuan pegawai ini.

Kami faham, tuan pegawai tersebut tidak mampu buat apa-apa. Sedangkan Perdana Menteri pun tutup mata dalam kes ini, bagaimana pegawai kecil boleh membuat sesuatu? Kami faham hal itu, cuma sekali lagi, kami pinta agar jangan sokong mereka. Tahan sahaja mereka dengan kuasa yang tuan miliki. Bukti sudah jelas, malah Aziz bin Kasim sudah pun memberikan kenyataan kepada tuan.

Malah,kami sudah pun merakam kenyataan Aziz tanpa pengetahuannya. Bukti cukup kami miliki, dokumen semua cukup jelas. Jadi tunggu apa lagi Tuan? Kami merayu pada tuan agar ambilah tindakan sewajarnya.

Jangan jadi 'Yes Bos' sahaja. Tuan anggota polis berdisiplin tinggi. Harus ada semangat sayangkan negara. Bukan kami pinta tangkap semua ahli DPPIMS, kami minta mereka yang menjadi suspek kami saja ditahan. Tuan mampu melakukannya. Kami akan memberikan sokongan yang kuat dan semestinya rakyat Sabah menunggu berita baik daripada tuan.

Bukti yang kami dapat, rakaman semuanya memperlihatkan, tuan sangat mahu mereka ditahan. Kalau itu keputusan tuan, tiada siapa yang boleh mengubahnya. Termasuklah Tuan pegawai sendiri.

Kamu merayu, janganlah susahkan kami dengan menfailkan kes terhadap kami. Kami bukan takut, kami semua bekerja. Kami malas membuang masa dalam hal itu. Namun, jika mereka ditangkap, kami akan datang ke mahkamah untuk memberikan hujah kami. Itu janji kami. Kami masih rahsiakan nama tuan atas kepercayaan kami tuan akan ambil tindakan sewajarnya.

Panglima-panglima Sabah pun letak jawatan kerana isu PATI di Sabah. Ayuh! tahan suspek segera. Kami tidak akan dedahkan sebarang video. Hasrat kami tidak mahu dedahkan, namun surat yang kami tulis kepada tuan sejak kami ada video tersebut tidak menampakkan sebarang kesan. Kemungkinan tuan masih belum menerima surat tersebut. Itulah kami memaklumkan melalui Sabahkini.net.

Untuk pengetahuan umum, dalam mesyuarat tersebut, Nasir @ Latiff telah bertengkar dengan seorang Keling lain akibat ditimbulkan isu ICnya dalam mesyuarat tersebut. Bangsa-Bangsa Sial Bersatu daripada Karasil Patti cuba untuk menjatuhkan kedudukan Datuk Baisul sebagai Presiden DPPIMS. Mereka menaja ramai bukan ahli masuk menjadi ahli DPPIMS dan mengundi untuk menjatuhkan Datuk Baisul yang tidak berkompromi dengan Keling Pandikutty (Anak Babi) tersebut.

Namun, kebijaksanaan Datuk Baisul harus dipuji. Beliau menangguhkan mesyuarat dengan mengatakan kehadiran tidak mencukupi untuk pengundian. Mesti ada 2/3 ahli yang hadir. Akibat penangguhan mesyuarat, ramai ahli terutama daripada kawasan jauh tidak berpuas hati. Semuanya ada dirakamkan dan InsyaAllah kita muat naik ke Youtube tidak lama lagi bersama terjemahannya dalam bahasa Melayu.

Kita tunggu dan lihat tindakan pihak polis dahulu, jika tetap berpeluk tubuh, maka kita tidak akan berpeluh tubuhlagi, kita muat naik dan memastikan apa yang perlu.

Kami merayu agar keahlian KIMMA dan DPPIMS Pandikutti, Rouddi dan Pokiri daripada India ini dibuang segera. Jangan cuba jadi Vettaikaran di Sabah. India Mari, tetap Mari buat kami. Kamu kalau Mari kamu kena Pulang juga. Ayuh, Datuk Baisul, ambil tindakan tegas. Kamu tokoh yang kami sanjung sehingga mendapat gelaran Datuk. Kerana rakyat, Baisul dapat Datuk, untuk rakyat, untuk negeri tercintanya, tidak bolehlah keahlian dia dibuang?

Kepada seluruh ahli DPPIMS, gelagat kamu semua sudah dirakamkan melalui beberapa kamera yang di sorokkan dan berserta handphone yang digunakan. Harus diingat, Mesyuarat Agung pemilihan jawatankuasa ini dikhabarkan akan dilangsungkan selepas Hari Raya dan InsyaAllah kita akan rakamkan dan muat naik di Youtube juga.

Tiada saya yang akan sedar kami merakam, kerana kami tahulah caranya. Awas kepada semua pemegang passport, jangan cuba-cuba hadir dalam pengundian tersebut. Kamu hanya warga asing yang tidak ada apa-apa hak di negara ini sama sekali.

Awas juga kepada semua rangkaian pemilik IC jual beli. Kami akan pastikan video kamu ditonton sekurang-kurangnya 100,000 orang. Barulah kami akan berpuas hati. Nantikan sahaja, mungkin juga kita akan menjemput orang ramai menjadi pemerhati dan saksi dalam Mesyuarat tersebut.

Kami akan membawakan yang terbaik untuk rakyat Sabah menilai. Ingat, musuh kami bukan orang India, tetapi musuh kami Pandikutty dan ingat, Pandikutty itu ialah anak-anak Kadermaiden.

Pandikutti Peer Rela Haram Jadah-016-8360786 dan Pandikutti Syaitan Putar Belit Nasir @ Latiff -016-8329789. Hubungi mereka segera dan rakamkan perbualan dengan mereka. Nantikan keputusan tuan pegawai tersebut yang kami ikuti daripada jauh.

Oleh : KAMAL BIN IBRAHIM (sabahkini)

Komen Anda

0 Responses to "Polis Sabah Lindungi DPPIMS?"