Sunday, 29 July 2012

Warner Music Terbit Album Sempena Aidilfitri

DI atas sambutan yang menggalakkan terhadap lagu-lagu raya malar segar, Warner Music Malaysia mengambil inisiatif dengan menerbitkan album khas sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri tidak lama lagi.

Album yang berjudul Pilihan Hari Raya memuatkan sebanyak 23 buah lagu raya oleh barisan artis popular lama dan baru tanah air.

Antara lagu-lagu raya terbaik pilihan sepanjang zaman adalah Selamat Hari Raya dendangan Saloma, Salam Aidilfitri (Jamal Abdillah), dari Jauh Ku Pohon Maaf (Sudirman), Dendang Perantau (P.Ramlee) dan Tangan Kuhulur Maaf Kupohon (Al Mizan).

Walaupun lagu-lagu lama sering menjadi tarikan utama, Warner tetap memeriahkan industri muzik dengan sebuah lagu baru berjudul Kemaafan Lebaran yang menampilkan Firdaus, Faris (Awanband) dan Youk (Bunkface).

Sebagai sebuah lagu rancak dengan ‘mood’ pop, Kemaafan Lebaran berinspirasikan elemen moden, sekaligus menyumbang kesegaran pada koleksi lagu-lagu raya yang sedia ada.

Album ini turut memuatkan sebuah lagu mix nyanyian DJ Dave iaitu Menjelang Hari Raya dengan penampilan istimewa Steve Thornton, DJ Nabila & Feeraz.

Dalam pada itu, lagu-lagu lain yang turut dimuatkan ialah Takbir Raya, Seloka Hari Raya, Selamat Hari Raya, Suasana Di Hari Raya, Selamat Berhari Raya dan Bila Takbir Bergema.

Bagi yang ingin mendapatkan nada dering lagu-lagu daripada album ini, ia boleh didapati secara ekslusif oleh pengguna Celcom dengan hanya mendail *888*164166# dan tekan call/send, ataupun dengan melayari http://www.thecube.my.

Sementara itu, pihak Warner turut menampilkan album kompilasi VCD khas dengan memuatkan 14 buah klip video oleh artis-artis popular tanah air.

Antara klip-klip video yang dimuatkan ialah Salam Aidilfitri nyanyian Jamal Abdillah, Gurindam Di Pagi Syawal (Jay Jay), Indahnya Beraya Di Desa (Azlina Aziz), Salam Dunia (M.Nasir), Kurniaan Di Hari Raya (Femini) dan Bingkisan Untuk Perwira (Khadijah Ibrahim).

-Mstar

Komen Anda

0 Responses to "Warner Music Terbit Album Sempena Aidilfitri"