Wednesday, 11 July 2012

Finaz Yunus kena serang sebab fitnah Abby Abadi?

Ramai sungguh yang serang selebriti dan pembaca berita alhijrah Finaz Yunus gara2 dia mengeluarkan beberapa statement yang tidak tepat mengenai abby abadi. Antara statement2 tersebut ialah ;


Beria2 dia cakap abby menghina orang apa seme. Alamak aii.. kalau muncul di pentas pas tak semestinya bercerita pasal pas dan tak semestinya berceramah oke. Ramai gak orang salah faham sekarang neh. Dorang ingat kalau artis bercakap atas pentas politik terus dicop sedang ;

1. Berceramah bab agama.
2. Bercerita pasal politik.

Sedangkan tak semestinya. Contohnya cam kes Aishah dan Abby Abadi. Dorang cuma share pengalaman berhijrah. Takan share pengalaman berhijrah di anggap sebagai berpolitik dan ustazah ekpress pula? Kita faham kalau bab ceramah agama terutamanya bab hukum apa seme hanya mereka2 yang ada kelayakkan jek layak.

Tapi apa yang Abby buat ialah dia share pengalaman berhijrah sambil2 mengajak ke arah kebaikan. Bukan pepandai nak tunjukkan diri tue terlebih2 baik dan apa seme. Bukan juga untuk berpolitik maki hamun dan berlagak lebih alim berbanding orang lain. Tapi sekadar nak bagitau perubahan yang dah dia alami.

Cuba jangan fikir negatif. Banyak jek artis yang masuk umno dan bn. Bahkan siap bercakap atas pentas politik dan bercakap pasal politik pula tue. Kalau yang tue boleh direspect pasai pa Abby Abadi tak boleh pula?

Kemon, tunjukkanlah kematangan anda. Dan aku pun sama gak seperti mereka2 yang komen di wall finaz kat bawah neh. Apa bukti Abby Abadi telah maki hamun ketika berkongsi pengalaman dia berhijrah di atas pentas pas? Sila kemukakan bukti, kalau takde tue maksudnya fitnah sis... lue fikirlah sendiri.


Wall finaz kini sedang diasak dan diserang bertubi2. Klik sini. Harap2 dia tak ban orang larh pas neh. Wakakaka..Eh gosip

Komen Anda

0 Responses to "Finaz Yunus kena serang sebab fitnah Abby Abadi?"