Wednesday, 13 June 2012

Tangguh PRU, Banyak Kemungkaran Akan Terbongkar

”Selagi Najib lambat mengumumkan tarikh pilihanraya, maka akan banyak lagi kemungkaran didedahkan,” kata seorang pengamal facebook.

Katanya, hari-hari bagi kejatuhan UMNO BN semakin terserlah berikutan kepincangan dan kebobrokan parti itu untuk meraih sokongan gagal berfungsi sebagai sebuah pemerintah yang baik.
Isu terbaru yang membabitkan pembekuan pinjaman PTPTN katanya lagi, ia satu tindakan yang tidak cermat dan bijaksana lebih-lebih lagi BN menghadapi krisis sokongan pengundi muda yang kini lebih ‘mesra’ kepada Pakatan Rakyat (PR).

Dia berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin memberi bayangan baru, iaitu Pilihan raya Umum ke 13 akan diadakan tidak terlalu lama lagi, tetapi beliah menambah tarikhnya juga tidak terlalu cepat sebagaimana dijangkakan.

Namun menurutnya, tarikh sebenar masih menjadi teka teki. Sidang Parlimen akan bermula hari ini di tengah-tengah spekulasi bahawa PRU 13 akan diadakan dalam waktu terdekat.

Ramalan banyak pihak menyebut PRU 13 akan diadakan awal Julai. Malah ada yang meramalkan September ini. Mandat semasa hanya akan berakhir Apri 2013.

-http://wargamarhaen.blogspot.com

Komen Anda

0 Responses to "Tangguh PRU, Banyak Kemungkaran Akan Terbongkar"