Sunday, 27 May 2012

Belia perlu bijak nilai intan permataBelia bukan golongan yang suka berdemonstrasi secara haram di jalanan sebaliknya golongan yang menghormati prinsip undang-undang.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, sebagai golongan yang menjadi pewaris masa depan negara, mereka mempunyai sifat mencintai keamanan, beradab, berhemah mulia dan tertib.

Justeru, belia harus bijaksana mengelak daripada termakan hasutan dan fitnah sehingga menjejaskan agenda pembangunan negara.

"Belia yang berhimpun di sini bukan demo crazy (gila berdemo) seperti merusuh secara haram, membaling batu kepada pihak keselamatan, menendang polis di jalan raya, semua yang ada di sini adalah belia menjunjung demokrasi.

"Anda semua bijak menilai antara intan dan permata, jangan mudah dihasut dengan ucapan dan fitnah melalui internet. Mari, bangkit pertahankan Putrajaya untuk menjamin hari esok lebih baik dari hari ini," katanya ketika melancarkan sambutan Himpunan Jutaan Belia 2012 sempena Hari Belia Negara di sini petang semalam.

-Kosmo

Komen Anda

0 Responses to "Belia perlu bijak nilai intan permata"