Wednesday, 11 April 2012

Teori konspirasi "The Illuminati" dunia wajib diketahui

Ada di antara kita tidak tahu apakah teori konspirasi. Salah satu teori konspirasi terbesar adalah "The Illuminati". Bagi anda yang tidak tahu tentang hal ini, Illuminati ialah nama kepada sebuah kerajaan rahsia yang diasaskan sejak 1 Mei 1776. Mereka mengikut ajaran agama yang dikenali sebagai Kabbala dan juga penyembah syaitan. Mereka percaya bahawa anti-Christ akan datang ke bumi dan akan memerintah untuk selama-lamanya. Musuh-musuh mereka yang paling besar adalah orang Islam kerana ia ditulis di dalam al-Quran bahawa anti-Christ akan dikalahkan oleh IMAM MAHDI.

Yang telah disenaraikan dibawah ini adalah antara senarai 10 matlamat yang dilakukan oleh Illuminati. Mereka mahu untuk menguasai seluruh dunia sebelum anti-Christ datang ke dunia ini. Semua senarai yang disebut di bawah adalah di antara teori konspirasi dan ianya bukan rekaan.

Salah satu objektif utama dan terbesar mereka adalah untuk mengawal sistem perbankan seluruh dunia dan kini kita lihat sendiri objektif mereka ini telah tercapai. Dikatakan bahawa semua sistem perbankan di dunia dijalankan oleh Illuminati sekarang. Kita lihat sekarang, kebanyakan bank-bank di dunia ini melakukan riba untuk mendapatkan keuntungan yang cepat. Mereka mewujudkan bank riba ke atas umat islam untuk mengahancurkan umat islam secara halus. Kebanyakan di antara kita ingin mencari keuntungan cepat, tanpa mengira halal haramnya, tapi sedarlah azab Allah itu ternyata pedih dan amat berat. Kecaman Allah ini amat berat, sehingga pengambil riba dikategorikan sebagai penghuni neraka dan kekal selamanya.

Orang-orang yang makan (mengambil) riba tidak dapat berdiri melainkan seperti berdirinya orang yang kemasukan setan lantaran (tekanan) penyakit gila. Keadaan mereka yang demikian itu, adalah disebabkan mereka berkata (berpendapat), sesungguhnya jual beli itu sama dengan riba, padahal Allah telah menghalalkan jual beli dan mengharamkan riba. Orang-orang yang telah sampai kepadanya larangan dari Tuhannya, lalu terus berhenti (dari mengambil riba), maka baginya apa yang telah diambilnya dahulu (sebelum datang larangan); dan urusannya (terserah) kepada Allah. Orang yang mengulangi (mengambil riba), maka orang itu adalah penghuni-penghuni neraka; mereka kekal di dalamnya. [TMQ Al Baqarah(2) : 275]

Setiap mereka yang berurusan dengan riba atau mengamalkannya akan berada jauh dari rahmat Allah Subahanahu Wata'ala sebagaimana hadith Rasulullah Sallahu Alahi Wasalam maksudnya:

"Dari Jabir Radiallahu Anhu katanya: Rasulullah Sallahu Alaihi Wasalam melaknat orang yang makan riba dan orang yang memberi wakil pada riba dan penulisnya dan dua saksi. Sabda baginda: Mereka itu semuanya sama pada hukum mengambil riba" (Riwayat Al-Imam Muslim).

Sedarlah keharaman riba adalah amat jelas, namun riba inilah yang menjadi asas struktur ekonomi kapitalis dan zionis. Apalah gunanya jikalau keuntungan yang diperoleh itu, bakal menghumbankan diri ke dalam neraka Allah kelak.

Muzik merupakan salah satu elemen penting untuk menyampaikan mesej mereka. Hampir semua orang di atas muka bumi ini mendengar muzik moden supaya manusia menjadi lalai, terutama orang-orang islam. Apabila mendengar muzik-muzik mereka, seolah-olah rasa terpukau dengan fatamorgana dunia sehingga orang islam melanggar segala perintah Allah dan Rasul pesuruhNya.Mereka asyik dengan hiburan dunia. Kita lihat sahaja di kaca TV, hampir kesemua rancangannya hiburan yang melalaikan semata-mata.Mereka ingin membunuh jiwa-jiwa anak muda islam agar sentiasa lalai dan menjadikan artis-artis mereka sebagai idola.Kalau zaman nabi dahulu, berhala adalah patung, tapi di akhir zaman ni berhalanya adalah manusia yakni artis-artis hiburan yang menjadi idola dan pemujaaan anak-anak muda.

Kartun merupakan salah satu cara mesej yang ingin disampaikan oleh Illuminati terhadap kanak-kanak.Semua kanak-kanak di dunia ini menonton rancangan kartun.Kebanyakan kanak-kanak terpengaruh apabila menonton kartun sehingga nak disuruh pun malas kerana mereka begitu asyik dengan rancangan kartun, seolah-olah dipukau. Kita perlu sedar Tv ni seolah-olah dajal mata satu yang memusnahkan jiwa-jiwa orang islam dari peringkat kanak-kanak lagi. Objektif Kartun ini diwujudkan adalah untuk memusnahkan jiwa kanak-kanak islam dari peringkat kecil lagi. Bila umat islam telah dihancurkan dari kecil lagi, maka mudahlah mereka untuk menghapuskan umat islam seterusnya.

SELANJUTNYA SILA KE http://www.halimislam.com"

Komen Anda

0 Responses to "Teori konspirasi "The Illuminati" dunia wajib diketahui"