Tuesday, 17 January 2012

Komik "Transformasi Najib" diedar di sekolah

ATU lagi bukti bahawa, larangan berpolitik di sekolah hanyalah terhadap penyokong Pakatan Rakyat. Jika mahu berpolitik menyokong Barisan Nasional di sekolah, dibenarkan malah dialu-alukan.

Salah seorang forumer di Forum Lowyat mendedahkan bagaimana buku komik Transformasi Najib yang dipenuhi dengan unsur propaganda mendidik murid sekolah menyokong Barisan Nasional disebarkan di sekolah anaknya. Di bawah ini beberapa gambar buku komik yang dimaksudkan.

Anda pasti kenal watak ini? Dalam komik ini, Lady Gajah digambarkan sebagai wanita jelita yang menjadi tulang belakang kepada Najib.Rakyat yang tidak menyokong Barisan Nasional pula digambarkan sebagai musuh di dalam selimut.Jika mereka boleh menyebarkan fahaman politik di sekolah dan Universiti, sepatutnya Pakatan Rakyat juga dibenarkan berbuat demikian. Tapi perkara sebaliknya yang berlaku. Nak berpolitik boleh, tapi kena sokong BN.UMNO semakin terdesak! propaganda ala Korea Utara pula dimainkan untuk tatapan anak-anak kita di sekolah. Tiba masanya kita bersama kerja keras menghumban Gerombolan ini yg sudah tidak Relevan dgn masa kini!

source: http://milosuam.blogspot.com

Komen Anda

0 Responses to "Komik "Transformasi Najib" diedar di sekolah"