Monday, 26 December 2011

Senarai Sekolah Terbaik PMR 2011

Berikut adalah maklumat terkini mengenai keputusan PMR 2011. Ia termasuk senarai ranking 30 Sekolah Berasrama Penuh (SBP) dan Maktab Rendah Sains Mara (MRSM), senarai MRSM Terbaik PMR 12 Mengikut Gred Purata Sekolah (GPS), SBP terbaik di Malaysia, dan Sekolah Cemerlang (SBP dan Sek Men Harian).

Tahniah kepada mereka yang telah mendapat keputusan yang cemerlang di dalam PMR 2011. Kepada yang kurang cemerlang, PMR bukanlah tempat kita berhenti untuk belajar, banyak lagi peluang dan buktikan yang adik-adik boleh berjaya di dalam SPM nanti!


Senarai Ranking 30 SBP dan MRSM

1. SMS HULU SELANGOR (1.0048)
2. SMS TENGKU MUHAMMAD FARIS PETRA (1.0139)
3. SMS TELUK INTAN (1.0191)
4. KOLEJ TUNKU KURSIAH (1.0196)
5. SMS KUALA SELANGOR (1.02)
6. SEKOLAH DATO’ ABDUL RAZAK (1.0203)
7. MRSM GEMENCHEH (1. 0204 )
8. MRSM PASIR TUMBOH (1.0210)
9. SM SAINS JOHOR (1.0233).
10. MRSM KKB (1.02388)
11. SEKOLAH TUANKU ABDUL RAHMAN (1.0241)
12. MRSM TUN ABDUL RAZAK (1.02489)
13. SEKOLAH TUN FATIMAH (1.0252)
14. SMS SELANGOR (1.0263)
15. THE MALAY COLLEGE KUALA KANGSAR (1.0264)
16. SM SAINS MUZAFFAR SYAH (1.0273)
17. SM SAINS POKOK SENA 1.0279
18. MRSM PASIR SALAK (1.0313)
19. SM SULTAN ABDUL HALIM (1.0325)
20. SM SAINS SULTAN MOHAMMAD JIWA (1.0327 )
21. SM SAINS TUANKU SYED PUTRA (1.0331)
22. SEKOLAH SULTAN ALAM SHAH (1.0334)
23. SM SAINS SULTAN MAHMUD (1.0336)
24. MRSM LENGGONG (1.0341)
25. SM SAINS TENGKU ABDULLAH (1.0373)
26. MRSM TERENDAK (1.0380)
27. MRSM GERIK (1.0385)
28. MRSM SERTING (1.0408)
29. SM SAINS MACHANG (1.0411)
30. SM SAINS MIRI (1.0439)


Terkini Senarai Maktab Rendah Sains Mara Terbaik PMR 12 mengikut GPS

Pencapaian GPS PMR 2011 mengikut MRSM

1. Gemencheh 1.0204
2. Pasir Tumboh 1.0210
3. KKB 1.0238
4. Tun Abdul Razak 1.0248
5. pasir Salak 1.0313
6. Lenggong 1.0341
7. Terendak 1.00380
8. Gerik 1.0385
9. Serting 1.0408
10. K.Klawang
11. K.Terengganu
12.Muadzam
13. Beseri
14. Traskrian
15. Kubang Pasu
16. Batu Pahat
17. Balik Pulau
18. Langkawi
19. Pendang
20. PDRM
21. Pontian
22. Mersing
23. Kepala Batas
24. K.Kinabalu
25. Kuantan
26. Kuala Berang
27. Felda
28. Pengkalan HUlu
29. Alor Gajah
30. Kuala Lipis
31. Kuala Kerai
32. Merbok
33. Kuching
34. Kota Putra
35. Besut
36. Jeli

Sekolah Berasrama Penuh (SBP) Terbaik di Malaysia PMR 2011

Rangking SBP PMR 2011 terima kasih beliamuda.com

SMS TENGKU MUHAMMAD FARIS PETRA (1.0139)
SMS TELUK INTAN (1.0191)
KOLEJ TUNKU KURSIAH (1.0196)
SMS KUALA SELANGOR (1.02)
SEKOLAH DATO’ ABDUL RAZAK (1.0203)
SM SAINS JOHOR (1.0233)
SEKOLAH TUANKU ABDUL RAHMAN (1.0241)
SEKOLAH TUN FATIMAH (1.0252)
SMS SELANGOR (1.0263)
MCKK (1.0264)
SMS MUZAFFAR SYAH (1.0273)
SMS POKOK SENA
SM SULTAN ABDUL HALIM
SMS SULTAN MOHAMMAD JIWA
SMS TUANKU SYED PUTRA
SEKOLAH SULTAN AZLAN SHAH
SMS SULTAN MAHMUD
SMS TENGKU ABDULLAH
SMS MACHANG
SMS MIRI
SBPI GOMBAK
SMS PASIR PUTEH
SMS TUN SYED SHEH SHAHABUDIN
SMS BAGAN DATOH
SMS TUANKU JA’AFAR
SBPI SABAK BERNAM
SMS KOTA TINGGI
SBPI SELANDAR
SMS REMBAU
SMS KEPALA BATAS
SMS LAHAD DATU
SMS LABUAN
SMS SULTAN HJ AHMAD SHAH
SBPI JEMPOL
SMS KUBANG PASU
SMS RAJA TUN AZLAN SHAH
SEKOLAH SULTAN HJ AHMAD SHAH
SBPI RAWANG
SM AGAMA PERSEKUTUAN KAJANG
SMS KUCHING
SBPI GOPENG
SBPI KUBANG PASU
SMS SULTAN ISKANDAR
SBPI TUN ABDUL RAZAK
SBPI KUANTAN

Sekolah Terbaik PMR 2011 Mengikut Negeri
1) Wilayah Persekutuan KL
* Sekolah Menengah Sains Hulu Selangor (SEMASHUR) catat 96% semua As
* Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Kuala Lumpur cata 100% lulus
* Sekolah Menengah Kebangsaan Aminuddin Baki catat 100% lulus

2) Perak
* Sekolah TUnku Abdul Rahman (STAR) 88 pelajar catat semua A

3) Perlis
* Sekolah Menengah Sains Tuanku Syed Putra catat 100% lulus
* Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Derma catat 100% lulus
* SMK Dato’ Sheikh Ahmad, Arau catat 100% lulus


*Sekolah Menengah Sains Hulu Selangor (SEMASHUR) catata 96% pelajar semua As
*Sekolah Seri Puteri dapat 166 pelajar semua A terbaik di Malaysia
*Terengganu Terbaik Di Malaysia untuk PMR 2012

Hari ini Khamis adalah hari untuk adik-adik kita mengambil keputusan yang menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR 2011).
Bagi adik-adik yang masih bimbo tak tau hari ini adalah Keputusan PMR keluar dan baru bangun dari tidur bagaikan katak dibawah tempurung, adik-adik boleh la guna wang ehsan RM100 tu untuk membuat semakan melalui SMS seperti di bawah :-
semakan sms keputusan pmr
kredit ceritamamat.com
Semakan Keputusan PMR 2011 Melalui SMS dengan taip:-

PMR No. Kad Pengenalan Angka Giliran
dan hantar kepada 15888

Contoh PMR 961016016281 PKL030L089

Kalau nak ikut kan pemikiran yang waras ini, kalau adik-adik semua nak cek guna SMS masa2 puncak ini (peak time) ni , jangan harap la untuk di balas straight away, sebab traffic jam dik, traffic jam!!!



Halatuju Selepas PMR

Kepada adik-adik yang mendapat keputusan cemerlang dalam PMR, untung la sebab adik-adik boleh memohon untuk enrol ke SBP ( sekolah berasrama penuh) ataupun MRSM (maktab rendah sains mara) yang terbaik. Masa ini la masa yang terbaik untuk menentukan cita-cita adik-adik. Apa nak jadi bile dah beso nanti, doktor? lawyer? engineer? jgn terus leka dengan keputusan yang cemerlang itu.

Bagi yang kurang cemerlang, PMR bukanlah tempat kita berenti untuk belajar, banyak lagi peluang dan buktikan yang adik-adik boleh berjaya di dalam SPM nanti!



Sekolah Cemerlang PMR 2011 dan Pelajar Cemerlang PMR 2011

sudah pasti sekolah-sekolah dibawah menghasilkan keputusan cemerlang untuk PMR 2011

10 Sekolah Berasrama Penuh di Malaysia

*Sekolah Tun Fatimah, Johor Bahru
*Sekolah Dato’ Abdul Razak, Seremban
*Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim, Kedah
*Kolej Melayu Kuala Kangsar, Perak
*Kolej Tunku Kurshiah, Seremban
*Sekolah Seri Puteri, Cyberjaya
*Sekolah Menengah Sains Tuanku Syed Putra, Perlis
*Sekolah Alam Shah, Putrajaya
*Sekolah Menengah Sains Muzaffah Syah, Melaka.

4 Sekolah Menengah Harian di Malaysia

*Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Perempuan (P) Sri Aman, Petaling Jaya
*Sekolah Menengah Kebangsaan Aminuddin Baki, Kuala Lumpur
*Sekolah Menengah Kebangsaan Sultanah Asma, Alor Setar
*Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Perempuan (P) St. George, Pulau Pinang

-TKO

Komen Anda

0 Responses to "Senarai Sekolah Terbaik PMR 2011"